Kirsis currydoftande fisksoppa.
Här är receptet på fisksoppan jag gjorde till pokerkvällen:
Du behöver:
1 liter fiskbuljong
Grönsaker: t.ex. purjolök, paprika, aubergine, morötter.
Curry
Cayennepeppar
Tomatpuré
Fisk (t.ex. torsk eller hoki)
En burk Creme Fraiche (jag har gjort det här receptet med gräddfil men Creme Fraice blir godast)
Du gör så här:
Gör fiskbuljongen först i en egen kastrull.
Skär purjo och paprika ev. andra grönsaker i skivor.
Lägg dessa i soppkastrullen tillsammans med lite olja el smör, fräs grönsakerna.
Strö på ca. 2 msk Curry och ett par kryddmått Cayennepeppar (el. efter egen smak.)
Häll på fiskbuljongen, ta en stor sked tomatpuré och blanda ut med buljongen och grönsakerna.
Låt koka i ca. 5 minuter. Lägg i fisken i kubstora bitar och koka tills fiskbitarna är vita.
Ta sedan av soppan från värmen och lägg i Creme Fraiche. Blanda ut Creme Fraichen tills den löser sig, värm på lite grand (soppan behöver inte koka längre). Smaka av med salt ev. fler kryddor. Servera gärna med baguette el. Pain Riche.
Bon Appetit:)
Du behöver:
1 liter fiskbuljong
Grönsaker: t.ex. purjolök, paprika, aubergine, morötter.
Curry
Cayennepeppar
Tomatpuré
Fisk (t.ex. torsk eller hoki)
En burk Creme Fraiche (jag har gjort det här receptet med gräddfil men Creme Fraice blir godast)
Du gör så här:
Gör fiskbuljongen först i en egen kastrull.
Skär purjo och paprika ev. andra grönsaker i skivor.
Lägg dessa i soppkastrullen tillsammans med lite olja el smör, fräs grönsakerna.
Strö på ca. 2 msk Curry och ett par kryddmått Cayennepeppar (el. efter egen smak.)
Häll på fiskbuljongen, ta en stor sked tomatpuré och blanda ut med buljongen och grönsakerna.
Låt koka i ca. 5 minuter. Lägg i fisken i kubstora bitar och koka tills fiskbitarna är vita.
Ta sedan av soppan från värmen och lägg i Creme Fraiche. Blanda ut Creme Fraichen tills den löser sig, värm på lite grand (soppan behöver inte koka längre). Smaka av med salt ev. fler kryddor. Servera gärna med baguette el. Pain Riche.
Bon Appetit:)
0 Comments:
Post a Comment
<< Home